Няколко души със сирийски паспорт както този на атентатора от Париж са минали през Македония

Няколко души със същите имена и сирийски паспорт както този на атентатора от Париж от 13-ти ноември са минали през територията на Република Македония. Това съобщиха официално от вътрешното министерство на западната ни съседка.

Всички те са дошли от съседна Гърция в македонския град Гевгелия преди 40 дни, уточняват от вътрешното министерство и подчертават, че този факт усложнява разследването на случая. Веднага след атентатите в Париж полициите в Гърция, Сърбия и Хърватия потвърдиха, че лице със сирийски паспорт с имената Ахмет Алмухамед е преминало през тяхната територия. Сирийски паспорт с тези имена бе открит до тялото на едно от камикадзетата в Париж. „Министерството на вътрешните работи извършва подробна проверка, включително и ръчна дали лицето, за което става въпрос е минало през Република Македония. Много от лицата съобщават еднакви или много близки едно до друго имена и данни“, се казва в съобщението на македонското МВР.

Репортерът на БГНЕС от Скопие съобщава, че през последните 15 дни рязко са се увеличили опитите на нелегалните мигранти за преминаване извън граничните пунктове на страната от съседна Гърция. Броят на нарушителите е достигнал над 8500 от началото на този месец. Междувременно македонският президент Георге Иванов призна пред специалният пратеник на БГНЕС в Париж Пламен Йотински, че властите в Скопие не получават никаква информация от Гърция за самоличността или за подозрителни мигранти, които те организирано с автобуси и влакове изпращат в родината му.

Източник: БГНЕС.