„Нощните вълци” продължават похода си през Германия под полицейски надзор

Двучасовата задръжка на руските рокери от клуба „Нощни вълци” е завършила благополучно и полицията ги е освободила да продължат пътя си. Байкърите са съобщили това в официалния си блог „Живой журнал”.

„Пуснаха ни. Както разказват задържаните участници в мотопробега, след двучасово съгласуване с Меркел паспортите са им върнати. За пускане са ги пуснали, но не престават да ги следят. Сега полицията наблюдава хотела, в който са отседнали НВ”, се казва в съобщението.

Преди беше съобщено, че немската полиция е задържала руските рокери на влизане в Мюнхен. В колоната се е намирал и мотоциклет с австрийски гражданин, кола за съпровождане с три деца и трима възрастни, а също и две коли с руски дипломати, в една от които е руският консул Дмитрий Захаров, предали „Нощните вълци”.

Прессекретарят на МВР на Бавария Оливер Платцер съобщил за вестник Bild, че полицията ще следи „Нощните вълци”, но не възнамерява да им пречи. На 4 май те възнамерявали да посетят нацисткия концлагер Дахау.

Преди това германското МВнР анулира няколко визи на участници в мотопробега. Официалният представител на министерството Мартин Шефер отбелязал, че броят им се броял на пръстите на една ръка. /БЛИЦ