Нов стадион в Санкт Петербург може да бъде кръстен „Путин Арена“

Нов стадион в Санкт Петербург може да бъде кръстен „Путин Арена“. Такова предложение направи депутатът от Законодателното събрание на втория по големина руски град Виталий Милонов, цитиран от ИТАР-ТАСС. „Президентът е направил много за руския спорт и трябва да му отдадем дължимото“, категоричен е народният представител.

На Путин вече са кръстени улици, жилищни сгради, домати, колхози, коктейли и даже планински връх.

По поръчение на чеченския президент Рамзан Кадиров в столицата Грозни огромен булевард с името „Победа“ беше преименуван на „Владимир Владимирович Путин“. Същото име носят улици в селата Соколово (Саратовска област), Олгети (Ингушетия) и във вилната зона Лобно (Московска област).

В някои жилищни квартали на Зеленоград например, където няма улици, а само номера на блокове, патриоти са решили да кръстят жилищната си сграда на руския лидер. Така от 2 години блок 161 се казва „Путин“. Домоуправителят на зданието, който дал идеята, признава, че след приемането на историческото решение сред съседите му настъпила истинска културна революция. „Станаха по-приветливи, вежливи и усмихнати“, отбелязва той.

През 2013 г. в село Гигант (Владимирска област) се появи селскостопанска производителна организация „Владимир Владимирович Путин“. Според ръководителят й името на лидера е гаранция за добра реколта и високи добиви. Още един колхоз работи със същото име в Алтайския край от 2007 г.

Фермер от Челябинск създаде през 2002 г. нов сорт домати и го кръсти „Вова Путин“. Сочните зеленчуци са студоустойчиви и доста едри, като стигат на тегло до 1,5 кг.

В Ерусалим пък собственици на бар решили да посветят на руския лидер не улица или жилищен комплекс, а питейно заведение. То се намира в самия център, точно до катедралната черква „Св. Троица“, отдясно на централното полицейско управление. В Русия също има бар „Путин“. Намира се в Челябинск, а стените му са украсени с потрети на президента. В менюто има шишчета „Вертикалната власт“, млечен коктейл „Когато Вовачка беше малък“ и сухари „ВВП“.

В Санкт Петербург, родния град на Путин, вече се предлага и коктейл с неговото име. Направен е със значително количество водка „Путинка“, сервира се с хайвер „Путин“.

Популярността на руския президент достига буквално неочаквани върхове. През 2011 г. парламентът в Киргизстан прие със закон да кръсти един от планинските върхове (4400 м) в страната с името Путин.