Новогодишно поздравление на президента на Руската Федерация Владимир Путин

Скъпи приятели! След няколко минути ще настъпи новата 2015 година. Както винаги, ние с вълнение чакаме този празник, загатваме пожелания, правим подаръци един на друг, радваме се на прекрасната традиция да посрещаме Нова година в семейния кръг, с роднини и приятели. Атмосферата на доброта, внимание и великодушие съгрява нашите сърца, отваря ги за светли мисли и благородни дела, вдъхва надежди.

Разбира се, сега всеки от нас мисли, преди всичко, за благополучието на своето семейство, пожелава здраве и щастие на своите роднини. От щастието и успеха на всеки човек се образува и просперитетът на нашата Русия.

Любовта към Родината е едно от най-мощните и възвисяващи чувства. Тя изцяло се прояви в братската подкрепа на жителите на Крим и Севастопол, когато те твърдо решиха да се върнат в родния си дом. Това събитие завинаги ще остане като важен етап на националната ни история.

Скъпи приятели!

Сега, когато отчитаме резултатите от отиващата си година, бих искал да ви благодаря за сплотеността и солидарността, за дълбоките чувства на правда, чест, справедливост, отговорност за съдбините на своята страна, за неизменната готовност да защитавате интересите на Русия, да бъдете заедно с нея и в дни на триумф, и по време на изпитания, да настоявате за изпълнение на нашите най-смели и мащабни планове.

Още допреди няколко години Олимпийските игри в Сочи се възприемаха като мечта. А тя не само че се сбъдна, не само че подготвихме и проведохме най-хубавата в историята зимна Олимпиада, но и победихме в нея. В тази победа има заслуга на всички наши граждани: и на самите олимпийци, и на онези, които ги поддържаха.

В настъпващата година ни предстои заедно да решим много задачи, годината ще бъде такава, каквато сами я направим, доколко ефикасно, творчески, резултатно ще се труди всеки от нас. Други рецепти просто няма. И ние сме длъжни да изпълним, да реализираме всичко набелязано – за себе си, за нашите деца, за Русия.

Приятели! На прага ни тропа Новата година. Време е да я посрещаме и да кажем най-топли думи на близките. Да им благодарим за разбирането и сигурността, за търпението и грижите. Колкото са повече добротата и любовта, толкова ще бъдем по-уверени и силни, а значи задължително ще постигнем успехи.

Честит празник! Честита Новата 2015 година!