Нови истории на ужасите в западните медии: Ще „ухапе“ ли Русия Полша с ядрените си зъби

Полша се страхува от ядрените „зъби“ на Русия, пише порталът Fronda.pl, цитиран от tvzvezda.ru.

Според изданието Русия притежавай най-силната ядрена триада. „Тя разполага с балистични ракети с ядрени бойни глави за подводниците, наземни стратегически ракетни комплекси, бойни железопътни ракетни комплекси (БЖРК) и стратегически бомбардировачи, способни да използват ядрено оръжие. Така, може би, тя иска да унищожи половината свят? Разполага с достатъчно сили, за да го направи“, пише авторът на статията.

Анализирайки военния потенциал на страната, журналистите от Fronda.pl се питат дали Полша е в безопасност. Те сами си отговарят на въпроса, подчертавайки, че Полша се ползва с достатъчно силна подкрепа от НАТО и ЕС и в случай на каквито и да било военни действия срещу нея, единственият й шанс са спасение е защитата именно от тяхна страна.

Още една стъпка към независимостта на Полша от Русия, по думите на авторите, е строителството на собствен газопровод, тъй като купуването на петрол и газ от РФ създава силна зависимост.

„До 2022 г. ние искаме да имаме техническата възможност за транспортирането на няколко милиарда кубически метра газ от север“, се казва в изявление на PGNiG.