Нови жертви в Донецк

Украинската артилерия отново обстреля жилищните квартали на Луганск и Донецк на 28 август, съобщи ИТАР-ТАСС.

В Донецк в резултат на атаките има като минимум 15 жертви. Под бомбардировките се озова изключително оживен квартал, където е разположен голям пазар. Интензивен минометен обстрел. Атаката на украинските силови структури продължава почти денонощие. Снарядите се взривяват буквално в центъра на града, хората се разбягват в паника. Защо именно пазарът е станал мишената за украинските военни?

«Преди 10 минути имаше атака от установки «Град». Загинаха много хора, има много хора с откъснати крайници. Това е много безчовечно да воюваш срещу жени, деца, с беззащитно мирно население, което не може да отговори подобаващо», отбелязва жител на Донецк.

Шест души са загинали на място. Телата им веднага са разпознати от съседите. Всички са жители на един квартал. Санитарите откарват телата в моргата, сега е ред да се включат пожарникарите. Всъщност вече е безсмислено да се спасяват коли и апартаменти, те са изпепелени.

В Михайловка вече не съществува улица М. Горки. Ранените са откарани в болницата от съселяните си, тъй като «Бърза помощ» и пожарната не смеят да излязат извън Донецк, в зоната на военните действия. Местните жители сами се опитват да загасят горящите къщи. Сега тази улица прилича повече на изпепелено поле.

Артилерията монотонно удря по Луганск. Опълченците се опитват да разберат, откъде се стреля. Изпратена е разузнавателна група. По звука на установка «Град», откриват точката. Предстои поредното сражение…