Новият украински президент ще се крие зад гърбовете на САЩ и ЕС

Петро Порошенко-новоизбраният президент на Украйна, възнамерява да общува с Москва, криейки се зад гърбовете на САЩ и ЕС, коментира руският в. „Российская газета”.
Югоизточна Украйна игнорира президентските избори. В същото време, руският външен министър Сергей Лавров заяви, че не бива да бъде пропускан шансът за установяване на взаимен равнопоставен диалог.
Олигархът Порошенко, който получи най-голям брой гласове на изборите в неделя, показва известно раздвоение. На руски той заявява, че за Киев отношенията с Москва са най-важните. Същевременно, отговаряйки на английски на въпросите на чуждестранните журналисти, той изпраща Русия в задния двор на своите приоритети. Преминавайки на украински, новият държавен глава изтъква, че негов приоритет ще бъде евроинтеграцията на Украйна.
Няма съмнение, че Белият дом няма да пропусне възможността силно да прегърне своя нов „съюзник“ и да не го изпуска от американските обятия. А самият Порошенко дори не се опитва да скрие, че няма да се противи на такова голямо внимание към своята персона от страна на Вашингтон.

error: Съдържанието ни е авторско!