Новата Niva се появи неочаквано

В средата на март тази година стана ясно, че заради финансовата криза в Русия местната дилърска мрежа на марките в състава на General Motors ще бъде преструктурирана. Тогава бе обявено също, че съвместното предприятие GM-АвтоВАЗ ще продължи да произвежда Chevrolet Niva, но се отказва от следващото поколение на всъдехода, а започналото строителство на нов завод се отменя.

На фона на тази информация папараци съвсем неочаквано засякоха новото поколение на Chevrolet Niva. Колата се появи по пътищата на Европа, но все още е покрита с тежък камуфлаж, така че не е ясно как точно ще изглежда и дали ще прилича на концепта (снимката най-горе), показан на салона в Москва, но е ясен знак, че по новото поколение на Niva се работи и нещата явно са на финалната права.

Въпреки тежката маскировка мнозина експерти в бранша са на мнение, че колата ще е доста сходна с прототипа от салона в Москва през 2014-а. От новите снимки се вижда, че резервната гума отново ще е позиционирана отвън на петата врата. Почти ясен е и основният агрегат за модела. Той по всяка вероятност ще е дело на концерна PSA Peugeot Citroen.

Моторът ще е с работен обем 1.8-литра, а мощността му ще е 135 конски сили. Максималният въртящ момент на този агрегат е 170 Нм. Очакваната поява на новото поколение Chevrolet Niva обаче е обвързано с наложителни заеми. От къде ще дойдат те и кога серийната версия ще се появи на бял свят все още не се знае, но най-вероятно нов Chevrolet Niva ще има.

Източник: fakti.bg