Николай Малинов: Позицията на БСП за КТБ трябва да бъде по-активна

/КРОСС/ Имам информация за интереса на руската ВТБ към Корпоративна търговска банка от един месец, каза в интервю за Нова телевизия депутатът от КБ и издател на вестник „Дума“ Николай Малинов и оцени подобна сделка като полезна за България.
„Притеснен съм от това, което се случва, от пътя, по който тръгва държавата. Отговорник за урегулирането проблемите с Делян Пеевски, с банката е управляващата партия и тя трябва да се намеси. Позицията на БСП не бива да бъде изчаквателна“, посочи Малинов. Ролята на БСП, на партийното ръководство в туширането на това напрежение трябва да бъде по-активна. Съответни разговори може да бъдат проведени и от премиера Пламен Орешарски, допълни той.
Накъде оттук нататък? – и аз си задавам този въпрос. Анализът на катастрофалното представяне на БСП на изборите трябва да включи трите сериозни грешки, които направихме – първата, чисто идеологическа – позволихме си разноговорене по въпроса за Украйна, за санкциите срещу Русия и за „Южен поток“. Освен идейно-политическа, грешката имаше и чисто организационна част. Тезата беше, че БСП има твърдо ядро. Искахме по-голямо представителство на партията. Третата грешка беше прегръдката с ДПС, коментира депутатът.
Протакането на изборите категорично не е в интерес на БСП. Няма нищо по-логично от предварително представената програма на човека, който иска да стане лидер на партията, отбеляза Малинов.

Прочети цялата статия тук: http://www.cross.bg/malinov-depytatut-partiyata-1416792.html#ixzz35GYKlHsE