Невръстно украинче поздравява като нацист и заплашва да „заколи руснаците“

Ново шокиращо видео се появи в мрежата. На него невръстно украинско момиченце държи голям нож в ръцете си и поздравява по нацистки.

Хлапето, което дори не е достатъчно пораснало, за да ходи на училище, може да бъде чуто как казва „Зиг хайл” и вдига дясната си ръка за хитлеристки поздрав.

Зад момиченцето има компютър, на чийто монитор се вижда свастика на фона на украинския национален флаг.

По-късно на записа, детето, облечено в тениска с Hello Kitty, може да бъде чуто как казва „Аллах о Акбар” (Аллах е велик), докато държи в ръчичка друг нож. На заден фон се вижда знамето на „Ислямска държава“.

На видеото може да бъде чут и глас, който пита детето: „Ще колиш ли руснаците?”. В отговор момиченцето непоколебимо отвръща с „Да”. Следва разговор на украински, в хода на който мъжкият глас отново пита момиченцето какво ще прави, а то отговаря: „Ще коля руснаците. С удоволствие”.

Видеоклипът предизвика остри реакции на неодобрение сред интернет обществото. Редица потребители посочват опасностите от използването на малки деца в качеството на инструмент за пропаганда.

Припомняме, че в Русия пропагандата и публичното демонстриране на нацистка символика или на сходна с нея са забранени от закона.