Настъплението в Славянск е отбито

Опълченците  от Народното опълчение на Донбас заедно с пристигналото подкрепление на опълченци от отряди на самоотбраната от град Красни Лиман (30 души), са отбили настъплението на Националната гвардия на Украйна, участваща в силовата спецоперация, съобщи украинска телевизия  LifeNews.

„Колоната от тежка бойна техника отстъпи в гората. Опълченците получили подкрепление от  град Красни Лиман. В момента невъоръжени доброволци продължават да пристигат на стратегическия пункт, който се намира в периферията на града”, съобщи медията.

Според някои данни, опълченците в момента оглеждат гористата местност в района на блокпоста, но бойците с бойната техника са могли да се предислоцират на друго място.

По думите на медията, към блокпоста пристигнали три БТРа с украински флагове и въоръжени войници, които открили стрелба по опълченците. В резултат на което, трима от привържениците на федерализацията са убити, двама ранени. С помощта на подкреплението, опълченците успели да отбият атаката на бойците на Националната гвардия. По думите на кореспондент от LifeNews, който предава от мястото на събитията, военните стреляли не само по опълченците, но и по мирни жители. В отговор на силен отпор от страна на опълченците от самоотбраната, бойците на Националната украинска гвардия се укрили в гората в посока на Славянск.