Наришкин: Успехът в изборите на Донбас разгневи Запада и Киев

Успехът на лидерите на Донбас разгневи Запада и Киев. Такова мнение изрази председателят на Държавната дума на Руската Федерация Сергей Наришкин на страницата си в Twitter.

„Успехите на властите в Новорусия предизвика гневът на Киев и на марионетките, управлявани от Запада”, написа Наришкин.

Реакцията на изборите в Донбас

По-рано официалният представител на Съвета за национална сигурност към Белия дом Бернадет Меехан заяви, че САЩ смятат решението на Русия (признаването на изборите в Донбас) за нарушение на минските договорености по урегулирането на ситуацията в Украйна.

От руското външно ведомство от своя страна по повод изборите в ДНР и ЛНР заявиха, че лидерите в Донбас «имат достатъчно пълномощия за уреждане на устойчив и широк диалог с киевските власти».

«Важното е, че избраните представители са получили мандат, посредством който да се движат напред в решаване на практически задачи за възстановяване на нормалния живот в тези региони», заяви зам.-министърът на външните работи на Русия Григорий Карасин. Външното министерство на РФ изрази готовност и в бъдеще да съдейства конструктивно по урегулирането на кризисната ситуация в Украйна заедно с международните партньори.