Най-необичайните подаръци, които Путин е получавал

Вчера руски журналисти предодаха подарък от перуанската дизайнерка Хулия Кастро на руския президент Владимир Путин. Жената опита да се доближи да руския държавен глава и да му подари необичайния подарък, докато той присъстваше на една от срещите в рамките на форума на АПЕК в перуанската столица Лима.

Заради строгите мерки за сигурност тя беше спряна от охранителите и отведена в полицията за разпит. За щастие, Путин получи подаръка по време на пресконференция в понеделник.

След инцидента Sputnik публикува най-необичайните подаръци, които руският президент е получавал по различни поводи в миналото.

1. Меч от дамаска стомана

През февруари 2016 г. кралят на Бахрейн Хамад бин Иса Ал Халифа подари на Путин меч, направен от дамаска стомана и ценни метали. Двамата политици се срещнаха в черноморския курорт Сочи, за да обсъдят широк кръг от въпроси, включително двустранните отношения и теми от международния дневен ред. Руският президент подари на своя колега жребец, роден през 2012 г. и спечелил множество международни състезания.

2. „Честит рожден ден“

На 7 октомври 2013 г., когато Путин имаше рожден ден, той присъства на срещата на върха на АПЕК в Индонезия и получи много топли и неочаквани поздрави от участниците в срещата. Руският президент беше поканен в частна стая, където китайските му колеги бяха подготвили голяма изненада за него. Всички те, включително президентът Си Цзинпин, го посрещнаха с песента „Честит рожден ден“, а индонезийският му колега Сусило Бамбанг Юдхойоно акомпанира на певците с китара.

3. Риболовни принадлежности

Японският премиер Шиндзо Абе мислеше по-практично и през 2009 г. подари на руския президент риболовни принадлежности. Путин е страстен риболовец, така че подаръкът на Абе беше съвсем подходящ.

4. Еротичен календар

Един от най-сензационните подаръци, получени от руския президент по време на политическата му кариера, беше календар от 2011 г. с еротични снимки на студентки по журналистика в Московския държавен университет.

Ицточник: profit.bg