Най-добрите чуждестранни русисти ще се съберат в Москва

Организационният комитет на конкурса „Най-добрият чуждестранен учител по руска словесност” обяви победителите в 1-ия тур на конкурса. Това са преподаватели по руски език от България, Казахстан, Великобритания, Австрия, Хърватска, Индия, Беларус, Грузия, Молдавия, Киргизия, Испания, Азербайджан, Армения, Китай и Виетнам. Победителите са поканени за участие във финала на конкурса, който ще се проведе в Москва на 20 – 24 октомври, съобщават организаторите.

Определени са лауреатите на на конкурса „Най-добрият чуждестранен учител по руска словесност” сред преподавателите в училищата, гимназиите (53 души), преподаватели във ВУЗ (18 души), преподаватели по курсово обучение (9 души).

Конкурсът се провежда по инициатива на Россътрудничество в рамките на федералната целева програма «Русский язык» 2011 – 2015 година.

Тази година за участие в конкурса са поканени преподаватели по руски език и литература от страните на ОНД, Балтика, Европа, Азия, Америка, Африка. Конкурсът е призван да се превърне  не просто в ежегодно състезателно мероприятие в сферата на професионалното майсторство, но да стане постоянна площадка за демонстрация на традиции и новаторство в преподаването на руския език в чужбина, обмен на опит по преподаване на руски език в училище, изграждане на професионални партньорски отношения между руските и чуждестранните колеги.

Сред победителите от 1-ия тур на конкурса е

Анна Деянова-Атанасова, – от групата Преподаватели в училища и гимназии, България

 

http://vseruss.ru/novosti/rossiya-1/Luchshie-rusisty-zarubezh%27ya-soberutsya-v-Moskve-27068