Най-добрите футболисти бягат от Украйна

Шестима от най-добрите украински футболисти от донецкия „Шахтьор” доброволно напуснаха отбора. Спортистите отказват да се върнат в страната, заради нестабилната ситуация.

След приятелската среща с „Лион”, която се проведе във френския град Анси, шестима футболисти от „Шахтьор” не се върнаха обратно в Украйна. Самият мач завърши с резултат 4:1 за „Лион”.

Заради нестабилната ситуация в югоизточната част на Украйна, в страната не се върнаха бразилците Алекс Тейшейра, Фред, Дентиньо, Дъглас Коща и Измаили и аржентинецът Факундо Ферейра, предаде ИТАР-ТАСС.

По-рано аржентийският полузащитник ог харковския „Металист“ Себастиян Бланко също отказа да се върне в Украйна. „След това, което се случи с малайзийския самолет, аз разбирам, че не желая да се върна в Украйна. Искам да остана в Буенос Айрес. Няма да се върна в Украйна. Там сега е размирно време“, заяви футболистът.

Може да се каже, че силовата операция в Украйна, провеждана от украинската армия, се отразява негативно не само върху социалната и икономическата сфера на страната, но и предизвиква сериозна криза в националния спорт. Много чужди спортисти, състезаващи се за украински отбори, просто се страхуват за живота си и масово напускат и отборите, и страната.