Над 700 украински бежанци са евакуирани от Ростовска област

С авиацията на Министерството на извънредните работи на Русия са превозени над 700 украински бежанци от Ростовска област в Северна Осетия, съобщи РИА Новости.

„Поредният Ил-76 от Ростов на Дон с над 100 украински бежанци на борда излетя към Владикавказ“, съобщи на ИА РИА Новости председателят на министерството на извънредни работи на Русия за Ростовска област Марина Чернявская. Тя уточни, че от началото на военния конфликт в Източна Украйна и масовия поток от бежанци в Ростовска област (Русия), от авиацията на Министерството на извънредните работи на Русия са превозени в различни региони на Руската Федерация 715 украински бежанци.

Авиацията на министерството е превозила украински бежанци основно в Липецк, Воронеж, Курск, Иваново и Московска област, а с хеликоптери в Ставрополски край, Воронежска област и република Калмикия.

По данни на Министерството на извънредните работи на РФ, за приемане и настаняване на бежанци от Украйна са задействани над 10 региона на Русия. По последни данни, във временните пунктове за бежанци са настанени над 16,5 хиляди бежанци, избягали от войната в Украйна.