Над половината американци не одобряват политиката на Обама

Повече от половината американци са недоволни от външната политика на президента на САЩ Барак Обама, както и от усилията, положени от стопанина на Белия дом в борбата с тероризма.

Според американските граждани действията на САЩ за унищожаването на „Ислямска държава” не са достатъчни. Това показват данните от съвместно проучване на „Уолстрийт джърнъл” и телевизионният канал NBC. 70% от американците вярват, че страната им се „движи в погрешна посока“ по въпросите на външна и вътрешна политика.

В същото време 57% от анкетираните не одобряват външната политика, провеждана от сегашната администрация на Белия дом. 51% от анкетираните не одобряват работата на Обама като цяло като президент , а 60% считат неговите мерки срещу „Ислямска държава” за неподходящи. Междувременно, повече от 60% от американските граждани приемат за най-висок приоритет за САЩ националната сигурност.

Преди осем месеца тази цифра беше 39%. Над 25% от анкетираните са притеснени, че те или членове на техните семейства могат да станат жертви на терористични атаки. Изследването е проведено с участието на 1000 души в периода между 6 до 9 месец декември.

Източник: БГНЕС.