МО на РФ: Руски военен хеликоптер не е нарушавал въздушното пространство на Грузия

Руското министерство на отбраната опроверга твърденията на Грузия, че руски военен хеликоптер е нарушил нейното въздушно пространство, предаде ТАСС.

„През последните денонощия руски военни хеликоптери не са извършвали никакви полети в района на грузинската граница. Неслучайно обвиненията на представителите на грузинското военно министерство през целия изминал ден не посочиха дори приблизително мястото на нарушението на въздушното пространство“, заяви в четвъртък началникът на Управлението на пресслужбата и информацията към Министерството на отбраната на Русия генерал-майор Игор Конашенков.

Той посъветва грузинските си колеги „следващия път, преди да правят гръмки изявления, да се опират на данните за обективен контрол, и в частност, на радиолокационните средства“.

МВнР на Грузия твърди, че през последните денонощия „руски летателни апарати два пъти са нарушили въздушното пространство на страната“. В официалното изявление на грузинското ведомство се казва, че нарушенията са извършени вечерта на 9 декември и сутринта на 10 декември.