МО на РФ: Обвиненията по адрес на Русия, че нанася удари по умерената опозиция в Сирия, са голословни

Прозвучалите от американските военни обвинения по адрес на Русия за това, че е нанасяла удари по умерената опозиция в Сирия са голословни и не се променят, въпреки големите терористични атаки в последно време, заяви на 23 ноември официалният представител на министерството на отбраната на РФ генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

„Изказванията на отделни, струва ми се, военни професионалисти, от типа на официалния представител на Централното командване на армията на САЩ, който заяви, че „болшинството от руските въздушни удари са насочени срещу умерената сирийска опозиция“, не се променят по никакъв начин. При това, както винаги те са голословни, без каквито и да било факти и конкретика, с позоваване на анонимни източници“, каза Конашенков.

Той подчерта, че в руското военно ведомство са очаквали появата на „поредната порция измислици в западните медии“ във връзка с мащабната операция по унищожаването на инфраструктурата на терористите в Сирия. „Въпреки че, трябва да подчертаем, че след трагичните събития в Париж, над Синай и в Мали, те станаха по-внимателни в изказванията си“, отбеляза генералът.

По думите му, колкото по-точно Русия удря по терористите, толкова по-настоятелно представителите на Пентагона се опитват да убедят чуждата общественост в това, че сред терористите не всички могат да бъдат „лоши“. „Може заради океана всичко да се пречупва. Но в реалния живот тероризмът, както знаем, няма сравнителни степени и националност. Тероризмът е абсолютно зло, с което трябва да се борим във всичките му проявления“, добави Конашенков.