Москва усилва мерките за сигурност преди Олимпиадата

Москва. 3 февруари. Московските власти ще осигурят на гостите и жителите на руската столица максимално ниво на безопасност по време на зимните олимпийски игри, съобщава вестник „Известия”. В Москва ще бъдат изпратени допълнителни полицейски сили, които ще патрулират по улиците на града. С оглед на огромното количество гости за Олимпиадата, които ще се насочват за Сочи през Москва, тези мерки са напълно оправдани, смятат експертите.

Руската столица заимства от опита на Лондон, където по време на олимпиадата в града ежедневно патрулираха 10 хиляди полицаи.

Московското метро вече е в „олимпийски” режим: привлечени са за съдействие допълнителни подразделения на службата за сигурност, полицаи и частни агенции за сигурност.

Столичните училища и детските градини също ще преминат в режим на специален контрол. Сътрудниците на различните учреждения са длъжни да информират органите на реда в случай, че забележат подозрителни лица, проявяващи необоснован интерес към режима на работа на охраняемите обекти, както и при откриване на подозрителни предмети..