Москва готова да отвърне на удара

Москва ще предприеме ответни мерки, в случай че САЩ въведат нови санкции срещу Русия, предупреди руското външно министерство, съобщи ТАСС.

Според заместник-министъра на външните работи на Русия Сергей Рябков, приетият от Американския сенат законопроект „В подкрепа на свободна Украйна“,  е поредната проява на антируските настроения в САЩ и опит да се налагат решения, които са неприемливи за Русия.

Според съобщения в американската преса законопроектът позволява на американската администрация да въведе нови санкции срещу руските държавни компании, включително „Газпром“ и „Рособоронекспорт“.

Ако САЩ предприемат нови ограничителни действия спрямо Русия, Москва непременно ще отговори, заявява Рябков, цитиран от Интерфакс. Той коментира и предстоящата утре в Рим среща между първите дипломати на двете страни Сергей Лавров и Джон Кери. По думите му, основната тема на предстоящите разговори ще бъде близкоизточният мирен процес, като се очаква двамата да обсъдят и двустранните отношения, които се влошиха заради събитията в Украйна.