МО’ДИКО представиха исторически доклади свързани с борбата за Освобождението на България

На  30.03.2017г. в РКИЦ  младите членове на МО’ДИКО представиха исторически доклади свързани с борбата за Освобождението на България. Темата на събитието беше: „БОРЬБА БОЛГАРСКОГО НАРОДА ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕ ОТ ТУРЕЦКОГО ИГА ДО НАЧАЛА РУССКО-ТУРЕЦКОЙ ОСВОБОДИТЕЛЬНОЙ ВОЙНЫ“, съобщиха от пресцентъра на МО’ДИКО.  Слушатели и участници в събитието бяха хора от различни поколения.

Специални гости бяха:  проф. Минко Минчев преподавател в Молдова; Георги Мъндев, който ни показа част от статия на австрийската преса, посветен на Христо Ботев от 31.05.1876г.; Йорданка Кринчева, пред.на Областния съвет на БАС и зам.пред. Юлия Сергеева.

Присъстваха Президента на Нощните Вълци – София МС Денчо Златанов и секретаря на Хулиганите МС Гено Пухов, който е и зам.председател на Тракийските дружества. Нощните Вълци-София МС получи почетен знак от “ Руски клуб “ София за активно участие в мероприятията на клуба.

Д-р Андрей Маринков от „Обединени Балкани“, проф. Енчо Манушев, представи книгата „Земетръсна зона“, Боряна Василева фолклорна певица, Райчо Митев певец, Денис Олегов литератор, Людмил Цветков носеше традиционна военни униформа и оръжие.

Докладчици и членове на МО’ДИКО:

      1. Александър Александров тема: Баташкото възстанови;

  1. Виктор Орлов тема: Старозагорското въстание;
  2. Мирослав Иванов тема: Коя е Райна Княгиня;
  3. Иван Христов тема: Цариградското въстание и Константинополската конференция;
  4.  Иван Тренев обобщи изнесените доклади.

Екипа на МО’ДИКО благодари на всички участници и слушатели, за подкрепата и затова, че почитат и помнят историята на Майка България.