МнВР на Русия събира средства за украинските си колеги от „Беркут”

Министерството на вътрешните работи на Русия набира средства за украинските си колеги, а в частност за колегите си от „Беркут”, които са заявили желание да се преместят в Русия, гласи съобщението в сайта на министерството.

„Министерството на вътрешните работи на Русия отвори сметка, която се води  на Служба за социално-юридическа защита на служители от „Регионална обществена организация на ветераните на Централния апарат на МнВР на Русия”, се отбелязва в съобщението. В сайта са изложени и необходимите данни на банковата сметка, на която всеки може да преведе средства.

Напомняме, че преди броени дни, Арсен Аваков, на който украинския парламент бе възложил временно изпълняване на длъжност на мистър на вътрешните работи, разформирова подразделенията със специално назначение към украинското МнВР „Беркут”, който противостоя на протестиращите. На кадрите от изминалите събития се вижда, как екстремисти жестоко пребиват бойците на специалните части „Беркут”.

Напомняме, че тази седмица десетки семейства на бойци от „Беркут” помолиха Русия за защита, във връзка с непрекъснат тормоз и насилие  от страна екстремистите в Киев.

МнВР на Русия вече съобщи, че в Русия са готови да приемат на служба бивши служители на „Беркут”.