Мисията на ОССЕ присъства на разтоварването на хуманитарния конвой в Луганск

Представителите на мониторинговата мисия на ОССЕ наблюдават в складовете на Луганската народна република разтоварването на конвоя с хуманитарна помощ от Русия, съобщи РИА Новости, цитирайки ръководителя на центъра за управление на възстановяването на региона Александър Дробот.

„Съгласно разпореждането складовете са разделени според вида стоки, разтоварването върви по план. Представителите на мисията на ОССЕ вече посетиха складовете с продоволствия и оборудване. Работата протича нормално, в момента те проверяват и останалите складове“, съобщи Дробот.

По думите му, всички необходими за хуманитарните стоки документи са подготвени в съответствие с международните правила.

Над 100 автомобила доставиха в четвъртък в Донецк и Луганск повече от хиляда тона хуманитарна помощ. В двата региона е доставено приблизително еднакво количество стоки, сред които хранителни продукти, лекарства и учебна литература за студентите и учениците в Донбас.

Както отбеляза упълномощената по правата на детето в ЛНР Наталия Хоршева, 34-тият хуманитарен конвой от Русия е доставил в Луганск ученически униформи и учебни пособия за учениците.