Мизерията в Сирия вече е по-страшна от войната

Тарек Алахмад е вицепредседател и официален говорител на Сирийската социална националистическа партия. Тя е създадена през 1932 г. и защитава сирийците като нация. Има клонове в Ливан, Сирия, Йордания, Ирак и Палестина. Нейна цел е създаването на национална държава в съответствие с концепцията за Велика Сирия. В момента неин лидер е Асад Хардан, ливанец християнин. ССНП е политическа опозиция на управлението на президента Башар Асад в Сирия, но не участва във въоръжената опозиция срещу властта в Дамаск.

Европа е на ръба на Трета световна война заради бежанската криза. И това е само началото. Трябва да се разбере, че основната причина тези хора да бягат не е войната, защото те биха могли да се преселят в райони, далеч от фронтовата линия, а драстичната мизерия. Сирия е подложена на нечувани икономически и финансови загуби, породени от войната. Това „велико преселение на народите“ може да възпламени Европа. В момента обаче ЕС лекува симптомите, а не причината на заболяването.

Хуманитарни помощи, одеяла, храна и т.н.

Такъв глобален тумор обаче не се лекува козметично, нужен е скалпел! Единственият начин да бъде спряна бежанската вълна е да се спре войната в Сирия! Трябва Европа да разбере, че САЩ действат против интересите на ЕС.

От една година ВВС на САЩ имат намерение да унищожат Ислямска държава в Ирак и Сирия. Но това са само думи. През 2003 г. американците заявиха, че са способни да видят от горе „ключовете в джоба на сакото на Саддам Хюсеин“. Е как при тази способност не можаха да видят танковете, джиповете и джихадистите в черно, които завладяха Палмира и унищожиха с размах културното ни наследство! Как не ги виждат в празната иракска пустиня на път за Мосул, унищожавайки и древното културно наследство на асирийците!?

Целта на САЩ според мен не е да унищожи ИД, а само да забавя по-нататъшните им действия. Сирия си има законна държава, която единствено истински се бори с внедрените й врагове. Не отричам, че в Сирия има политически проблеми и неразбории. Но това не означава да ни разрушат училищата, улиците, болниците, мостовете, блоковете.

Като първостепенна задача трябва да бъде спряно икономическото ембарго към Сирия, за да се подобри социалното ниво на гражданите. Европейските правителства лъжат народите си за ситуацията. Ако наистина желаеха, отдавна щяха да намерят начин за общоевропейски единен диалог за незабавното прекратяване на войната в Сирия и предотвратяването на икономическата криза в страната, водеща до бежанската вълна.

САЩ искат да контролират Европа посредством бежанците. Така им е лесно, изгодно и са с „чисти ръце“.

Прогрес в преговорите по регулиране на конфликта в Сирия е възможен само при военни успехи на сирийските правителствени сили. Новият кръг от преговори в Женева трябва да доведе до конкретни решения. Трябва да се снеме искането за оставката на Башар Асад. Ако не е Асад и правителствената армия, досега Ислямска държава да са ислямизирали цяла Сирия.

Много терористи навлизат в страните ви заедно с бежанците. Много от тях са способни да се преобърнат към ИД и да ги последват. Процесът излиза от контрол, ако световната общност не се намеси незабавно! Свидетели сме на терористични атаки в различни европейски страни, но това не означава, че всички мюсюлмани, бежанци или мигранти са терористи. Европа трябва да уважава чуждите ценности, респективно и чужденците трябва да уважават европейските ценности и да живеят по европейските правила. Световната общност трябва да се обедини и да реши сирийската криза в най-скоро време. Тогава ще се спре потокът от бежанци.

Коментар на Тарек Алахмад 

Записа Оля Ал-Ахмед, в. „Стандарт“