Международното движение на русофилите: за „Швейцарската мирна конференция“

Изявление на Изпълнителното бюро на Международното движение  на  русофилите относно провеждането на мирната конференция в Конфедерация Швейцария:

На 15-16 юни 2024 г. се състоя поредната PR кампания на колективния Запад срещу Русия, наречена „Швейцарска мирна конференция“.

Целта на тази конференция не е да се търси мирно решение, тъй като Русия не беше поканена и отсъстваше. Основната цел на това събитие е да се даде легитимност на представителя на Украйна Зеленски, чийто президентски мандат изтече, да се засили враждебността към Русия и русофобията сред неутралните държави и, използвайки фасадата на „мирна конференция“, да се събере допълнителна военна и икономическа помощ за продължаване на войната срещу Русия..»

Най-мъдрите и далновидни политици от независимите страни решиха да не участват в това мероприятие, предвиждайки неговата безсмисленост и липса на реални резултати.

Колективният Запад, провеждайки агресивна политика срещу Русия и налагайки санкции за нейното унищожаване и разчленяване, арогантно смята, че Русия няма право да формулира своите интереси и условия за сигурност. Това е една от причините за конфликта. Западът се интересува единствено от територията на Украйна, а безразличието му към волята и съдбата на нейните жители е очевидно.

Всеки непредубеден човек осъзнава, че тази война не е за територия и ресурси, каквито Русия има в изобилие. Войната е за съществуването на рускоезичното население, за неговите права, вяра и традиционни ценности, както и за самото съществуване на Русия и за изграждането на справедлив и мирен свят, който зачита суверенитета на всяка страна. Ние, русофилите от цял свят, подкрепяме Русия именно на основата на тези принципи и цели.

Международното движение на русофилите, изхождайки от интересите на целия свят и от неизбежността на многополюсния свят, се обръща към държавите на Запада:

  • Спрете агресивната политика, заплахите и санкциите срещу Русия.
  • Отнасяйте се с уважение към ядрена държава каквато е Русия.
  • Заменете PR кампанията с реален стремеж към мирен диалог с участието на Русия и вземете предвид позициите на мирния план на руския Президент.

Международното движение на русофилите (МДР), вярно на своите принципи и ценности, подкрепя процесите и субектите, които утвърждават равенството и взаимното уважение между народите. МДР ще се противопоставя на всякакви прояви на доминиране и фалш, които крият неуважение и агресия под маската на правилните думи.

Всички мирни инициативи трябва да бъдат справедливи и да отчитат интересите на всички страни в конфликта. За нас е важно решенията на украинската криза, които изискват по-задълбочен и обмислен подход, да бъдат не само мирни, но и балансирани въз основа на справедливостта и взаимното уважение.

Изпълнително бюро на Международното движение на русофилите

Източник: https://mir2023.site/2024/06/17/mezhdunarodnoe-dvizhenie-rusofilov-o-shvejczarskoj-mirnoj-konferenczii/

error: Съдържанието ни е авторско!