Международен младежки форум по руски език и култура «Паруса Русского Мира»

От 7 до 14 юли 2015 година в Санкт-Петербург фодн „Русский мир” ще проведе международен младежки форум  по руски език и култура «Паруса Русского Мира».

Участие във форума могат да вземат постоянно живеещите в чужбина младежи от 18 до 25 години,  както изучаващите руски език, така и владеещите го като роден, които желаят да се запознаят с историята и културата на съвременна Русия, ориентирани към сътрудничество  Русския Свят като единно пространство  на руския език и култура. Работният език на форума е руски.

В Програмата на форума: обсъждане на актуалните въпроси за съхраняване и развитие на Русския Свят, практически занятия по руски език и литература, дискусионни площадки, кръгли маси, мастер-класове, работа по  групи, дебати. Всичко това ще позволи на младите лидери да повишат ефективността на своите проекти за разпространение руския език и култура.  За провеждане на занятията и мастер-класовете ще бъдат поканени преподаватели и експерти от „Русский Мир”.

За участниците във Форума е предвидена културна програма за запознаване  със забележителностите на Санкт-Петербург и неговите околности.

Форумът ще се проведе в гр. Павловск, предградие на Санкт-Петербург, в непосредствена близост  до Държавния музей-резерват „Павловск” , който принадлежи към перлите на дворцово-парковото изкуство  и е една от императорските резиденции, построени около Санкт-Петербург през XVIII-XIXв.

Условия за участие във Форума

Конкурсният подбор на участниците  трябва да се проведе до 10.04.2015 година, на основата на попълнена анкета:

http://russkiymir.ru/forum-of-russian-language-and-culture-sails-russian-world/the-questionnaire-of-the-participant-of-international-youth-forum-sails-russian-world.php

Всички разходи ( хотел, храна, културна програма ) са за сметка на страната домакин.

Транспортът и визите се заплащат от участника.

Контакти на организационния комитет на форума

Телефон: +7 (812) 645-23-53

Факс: +7 (812) 611-05-65

E-mail: [email protected]

 

Източник: http://vseruss.ru/novosti/rossiya-1/Mezhdunarodnyj-molodezhnyj-forum-russkogo-yazyka-i-kul%27tury-Parusa-Russkogo-Mira-23895