Медии: Операцията на Русия в Сирия се превърна в най-страшния кошмар за Ердоган

Операцията на руската авиация в Сирия срина всички планове на Ердоган и промени разстановката на силите в региона. Това пише германският журналист от радио Deutschlandfunk Рейнард Баумгартен, предава РИА Новости.

Разногласията с Русия, а също така действията в Сирия, могат да се превърнат за турския президент в страшен кошмар, смята журналистът.

Надеждата на Ердоган за преодоляване на проблемите със сирийските кюрди рухнаха. Струва си те да се обединят с турските кюрди и тогава борбата с ПКК, водена в името на собствената политическа изгода, ще започне да набира опасна скорост.

Ердоган вече си навлече твърде много проблеми, отбелязва германският журналист. Обострянето на отношението с Русия и конфликтите в собствената му страна направиха неговата вътрешна и външна политика слаба и уязвима.

По-рано друга германска медия – Frankfurter Allgemeine Zeitung – заяви, че президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган превръща делото срещу журналистите, разследващи връзките на Анкара с „Ислямска държава“, в „показателен процес“.