Медведев: Няма да закриваме Twitter в Русия

Чиновниците трябва понякога да използват мозъка си – така министър-председателят на Русия Дмитрий Медведев коментира твърденията, че предстои спиране на социалната мрежа Twitter в Русия.

Часове по-рано „Интерфакс“ цитира изявлението на заместник-ръководителя на „Роскомнадзор“ Максим Ксензов, че американската компания Twitter отказва да изпълнява предписанията на „Роскомнадзор“ за премахване на информацията, противоречаща на руските закони, което създава условия за блокиране на социалната мрежа в Русия.

„Винаги съществува определена черта, предел на неконструктивно взаимодействие, зад който на държавата не й остава нищо друго освен да защитава интересите на обществото. Получава се, че нарушавайки изискванията на държавните органи, корпорациите подвеждат и ползвателите си“, заяви Ксензов.

Като активен потребител на социалните мрежи считам, че задължени да спазват руските закони са всички – и самите мрежи, и потребителите. Но отделни чиновници, трябва понякога да включва мозъка си. И да не дава интервюта, обявяващи закриването на социални мрежи, написа премиерът в Туитър.