Медведев идва у нас

Среща в София с руския премиер Дмитрий Медведев е договорил министър-председателят Пламен Орешарскил  Все още не е ясно точно кога руският премиер ще направи визитата си в София. „Предстои на заседанието на Междуправителствената комисия за търговско и икономическо сътрудничество да се уточни точната дата на посещението, както и делегациите от двете страни, които ще участват в разговорите“, обясниха експерти. Очаква се разговорите на комисията да се проведат в началото на март. Засега са планувани датите 5 и 6 март. По време на разговора си двамата премиери са уточнили, че ще разговарят задълбочено за възможностите за повишаване на българския износ за Русия, промишленото коопериране, селското стопанство, хранително-вкусовата промишленост.

След вечерята, дадена от шефа на МОК Томас Бах, премиерът Пламен Орешарски е успял да разговаря с олимпийския шампион Сергей Бубка. По време на разговора премиерът го поздравил за добрата организация на игрите в Сочи. Бубка е състезател по овчарски скок. Той е най-успешният състезател в тази дисциплина в досегашната история на спорта. От 1983 до 1997 г. става 6 пъти световен шампион. На олимпиадата в Сеул през 1988 печели златен олимпийски медал. От 2002 г. той е член на Международния олимпийски комитет.

Освен с Бубка, Орешарски е разговарял и със световноизвестната цигуларка Ванеса Мей. Премиерът споделил, че е възхитен от изпълненията на британската музикантка. Тя е известна с това, че смесва класически творби със съвременни ритми като джаз, техно и други.

Преди да си тръгне от Сочи, премиерът Пламен Орешарски успял да си вземе и няколко от символите на Олимпиадата за спомен. Най-интересният от тях е мечокът хокеист, който ще краси кабинета му в Министерски съвет.

 .