МВнР на РФ: Санкциите на ЕС няма да променят решението на ръководството на Русия за Крим

Въведеният от Европейския съюз нелегитимен от гледна точка на международното право санкционен режим не може да промени решението на ръководството на Русия за Крим. Това се казва в разпространения от руското външно министерство коментар относно изказването на председателя на Съвета на ЕС, министъра на външните работи на Холандия Берт Кундерс за режима на санкциите срещу Русия, предаде ТАСС.

„За пореден път се създава впечатлението, че някои високопоставени представители на страните-членки на ЕС продължават да живеят не в реалния свят, а в измислена от тях виртуална реалност за това, ще се отнася до отношенията Русия-ЕС. Още веднъж припомняме, че Крим и Севастопол са неразделна част от Руската федерация и методите за политически и икономически натиск, към които ЕС толкова упорито прибягва напоследък, са абсолютно безперспективни и неспособни да променят този факт“, се казва в коментара на МВнР на Русия.

„Изглежда, че дори резултатите от провелия се в Холандия референдум за съдбата на Споразумението за асоцииране на Украйна с ЕС не са научили на нищо холандското външнополитическо ведомство. Една от причините, поради която холандците гласуваха против, е неизпълняването от страна на Киев на Минските споразумения, което признават дори някои украински политици“, заявиха още от руското външно министерство.