МВнР на Турция: Отношенията между Москва и Анкара ще бъдат като „в добрите стари времена“

Турският външен министър призова жителите на Турция да не се безпокоят от напрегнатите отношения с Русия, като заяви, че те ще бъдат като „в добрите стари времена“, съобщи турското издание Daily Sabbah, цитирано от РИА Новости.

В неделя Чавушоглу посети Руското общество за култура и изкуство в Анталия. По време на визитата си той заяви, че Турция полага големи усилия за възстановяването на връзките с Москва. По думите на министъра през последните 15 години страните са изграждали отношенията си „тухла по тухла“, като и двете страни са внесли значителен принос за подобряването им.

Коментирайки последствията от инцидента със Су-24, свален от турските военни в Сирия в края на ноември, Чавушоглу отбеляза, че Анкара се старае „да приключи процеса“ на напрежение между страните.

„Турция никога не е предприемала каквито и да било негативни стъпки по отношение на Русия. Но никой не трябва да си мисли, че ние мълчим, защото сме виновни. За нас Русия е важен партньор, затова ние ще действаме търпеливо. Никой не може да прекъсне връзките между двата народа – нито политиците, нито който и да било друг. Ние ще бъдем търпеливи известно време и всичко ще се нареди“, заяви той.