МВнР на РФ: Рано е да се обсъждат причините за катастрофата на руския самолет

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова счита, че все още е рано да се обсъждат версиите на причините за катастрофата на руския самолет A321, предаде РИА Новости.

„Как може да се говори за някакви версии, когато едва сега експертите ни започнаха да работят непосредствено на мястото на катастрофата?“, каза Захарова в ефира на телевизия „Россия 1“.

По думите й, на този етап е изключително важно „да се запасим с търпение и сили“ и да следим информацията, но „да не се поддаваме на първите измислици, които се появиха в медиите“.

„Най-важното сега е, че всички се намират на мястото си. Египетската страна проявява абсолютна готовност за сътрудничество и взаимодействие – на сто процента. Имаме всички шансове и всичко е направено, за да достигнем действително до истината“, подчерта официалният представител на руското дипломатическо ведомство.

Най-голямата в историята на руската и съветската история катастрофа се случи в събота: самолет Airbus-321 на авиокомпания „Когалимавиа“, изпълняващ полет от Шарм-еш-Шейх за Санкт Петербург, се разби на Синайския полуостров. На борда на самолета са пътували 217 пътници и седем души екипаж. Няма оцелели при катастрофата.