МВнР на РФ: На Русия не са представени доказателства за гибелта на мирни сирийци в резултат от ударите на руските ВКС

На Москва не са представени каквито и да било убедителни доказателства, свидетелстващи за загинали сред мирното население в резултат от руските въздушни удари в Сирия, заяви в понеделник официалният представител на руското министерство на външните работи Мария Захарова, предаде РИА Новости.

„Отново потвърждаваме, че операцията на ВКС на Русия е насочена изключително към потискане на терористичната заплаха в Сирия. Изборът на целите и действията в рамките на тази операция са проверени и регулярно се оповестяват в медиите по линия на Министерство на отбраната в духа на прозрачността. При това досега на са ни представени каквито и да било убедителни доказателства, свидетелстващи, чер има жертви сред мирното население в резултат от руските въздушни удари“, отговори Захарова на въпрос на журналист.

„В същото време ние виждаме, че бойците от така наречените умерени сили на антиправителствената опозиция не прекратяват бойната си активност в различни участъци в Сирия, което обаче не бива отразявано в западните медии“, подчерта официалният представител на МВнР на Русия.