Мария Шарапова отново става посланик на ООН

Мария Шарапова отново ще бъде посланик на добра воля. Тя ще продължи сътрудничеството си с ООН през април 2017-а година, веднага след като изтърпи наказанието за употребата на допинг.

През март организацията преустанови 9-годишното си партньорство с рускинята, а поводът за това бяха разкритията на бившата номер 1 в женския тенис, че е приемала забраненото вещество мелдоний.

Първоначално Шарапова получи забрана да се състезава за период от две години, но след обжалване пред Спортния арбитражен съд в Лозана (КАС) наказанието й бе намалено на 15 месеца.

Носителката на пет титли от Големия шлем се завърна на корта само седмица след решението на КАС, участвайки в благотворителен турнир в Лас Вегас. Тя посети благотворително събитие за борба срещу СПИН. Някои от бившите спонсори на тенисистката като „Найки“ и „Евиан“ също обявиха, че ще възстановят взаимоотношенията си с нея.

„Радваме се, че Мария ще може да се завърне по-рано към любимия си спорт. Веднага след това тя отново ще се присъедини към нас. Наясно сме, че ще бъде фокусирана върху възраждането на своята кариера и затова в подходящ момент ще обсъдим с нея ролята й за развитието на програмата за борба с бедността и неравноправието“, заяви говорителят на организацията.