Марин льо Пен: „Руската заплаха“ е една голяма измама

Заплаха за сигурността на Европа е не митичната „руска заплаха“, а разразяването на нова „студена война“ срещу Русия. Това заяви в интервю за американския ТВ канал „Си Би Ес Нюз“ (CBS News) в понеделник (6 март) лидерът на партията „Национален фронт“ и кандидат за президент на Франция Марин Льо Пен, цитирана от „Российская газета“.

„Не вярвам в това, това е една голяма афера. Мога да кажа какво е опасност за Европа. Това е разразяването на студена война срещу Русия и тласкането ѝ в ръцете на Китай. Това е заплаха за Европа“, каза Льо Пен.

Френският политик не смята за застрашаваща и фигурата на руския президент Владимир Путин. „Не, не вярвам в това. Нищо от нещата, направени от Владимир Путин, не могат да ме доведат до такъв извод“, заяви Льо Пен.

В същото време тя опроверга внушенията в западните медии, че тя е почитателка на Русия и нейния президент. „Слушайте, аз не съм фен на рок-концерт. Аз съм политически лидер в една велика нация. Това, което е важно за мен, са единствено интересите на Франция“, резюмира Льо Пен.

Изборите за президент на Франция ще се проведат на 23 април и 7 май. За фаворит в първия тур се смята Марин Льо Пен, за която биха гласували 26% от избирателите, а второ място социолозите предвиждат за бившия министър на икономиката Еманюел Макрон (24%).

Източник: Руски дневник