Майки на украински военни протестираха в Киев

В Киев майки и съпруги на украински военни проведоха протестна акция. Те блокирали една от централните улици на украинската столица с искане близките им да бъдат върнати обратно у дома, предаде RT.

Протестиращите обясниха, че синовете и съпрузите им са били привикани да служат в батальон, който е бил с предназначение за охраняване на Киев, но цялото подразделение тайно било изпратено в югоизточна Украйна. По някои данни, батальонът през последните три месеца се намира в Луганска област.

Както се очаква, представителите на Новорусия и Киев отново ще се опитат да проведат размяна на пленени във формата «36 на 36». Това е трябвало да стане във вторник – сряда, но процесът бе провален по вина на украинската страна.
Въпреки всичко за изминалия ден силите на самоотбраната на Донбас са върнали на Киев още 26 военни, от които 20 души са били пленени до Донецк, другите 6 в района на Горловка. Информацията за освобождаването на украинските войници потвърди и президентът на Украйна Петро Порошенко. Общо през тази седмица опълченците, като жест на добра воля, са освободили около 300 украински военни.