Лукашевич: Твърденията, че Русия доставя оръжия в Йемен, са абсурдни и провокативни

Русия не позволява никаква намеса в конфликта в Йемен, а представителите на властите на тази страна да спрат да фантазират, а да се заемат с облекчаване на страданията на цивилното население. Това заяви в неделя говорителят на руското външно министерство Александър Лукашевич, коментирайки съобщенията в медиите, че министърът на външните работи на Йемен е обвинил страната му в доставка на оръжия.

По думите му, на самолетите, изпратени за евакуация на руски граждани, има оръжия. Дипломатът твърди още, че със самолетите руснаците се опитват да изкарат от Йемен бившия президент Али Абдула Салех. предаде ТАСС.

„Ако тези съобщения отговарят на истината, то подобни абсурдни, безотговорни и провокативни изявления не се нуждаят от коментар“, заяви Лукашевич. Той подчерта, че Русия се опитва да извози сънародниците си и гражданите на други държави от територията на Йемен в едни сложни условия.
„Ние не позволяваме, както правят и много други, каквато и да е намеса във вътрешната йеменската криза“, заяви дипломатът.