Личният съветник на Путин по климата вещае огромни катаклизми в бъдеще

Съветникът на президента на Русия по въпросите на климата Александър Бедрицкий, говорейки на форум в руското министерство на извънредните ситуации, разказа какво да се чака от времето в бъдеще. „Наблюдаваме аномални явления, когато времето е неустойчиво. 2017 година е пример за такива ситуации, които може да се повтарят все по-често“, каза Бедрицкий.

Той поясни, че заради затоплянето в Арктика температурният контраст между полюсите и екватора намалява, това на свой ред води до промени в атмосферните процеси. Също температурните аномалии са регистрирани и на повърхността на океаните.

В централната част на Русия през 2017 година се наблюдава изключително студено и дъждовно лято, съпровождано със сериозни урагани, които вече отнеха няколко десетки живота. За идването на доброто време синоптиците съобщиха едва в средата на юли, отбелязвайки, че стабилните летни горещини не трябва да бъдат чакани.

Затоплянето няма да продължи дълго и ще бъде съпроводено от проливни дъждове и бури. През изминалите дни в Москва се проведе кръгла маса по въпросите на климата в региона. Учени, синоптици, лекари и икономисти включително обсъдиха и възможността за употребата на климатично оръжие против Русия.

Но популярната конспиративна теория бе развенчана. Учените заявиха, че създаването на подобно оръжие по принцип е невъзможно, защото не е възможно то да бъде насочено срещу конкретен противник – ще пострадат всички.

Източник: Епицентър