Леонардо ди Каприо иска да играе Путин и Ленин

Холивудският актьор Леонардо Ди Каприо сподели в интервю за германското издание „Велт ам Зонтаг”, че с удоволствие би се превъплътил в ролята на руския президент Владимир Путин, съобщи „Взгляд“, цитиран от „Руски дневник“.

„Путин ми е много интересeн и с удоволствие бих го изиграл”, признава актьорът. Той споделя, че лично се е срещал с Путин преди години в Санкт-Перебург на форума за спасяване на сибирските тигри. „Моята фондация финансира няколко проекта за защита на хищните котки. С Путин разговаряхме само за тези великолепни животни, никаква политика”, добавя Ди Каприо.

Актьорът разкрива още, че е запленен от историята на Русия.

„Ленин също би бил интересна кинороля. С удоволствие бих изиграл и Распутин. Считам, че трябва да се правят повече филми за руската история”, казва актьорът.

Напоследък Ди Каприо не пропуска да спомене Русия в медийните си изяви. На 12 януари актьорът демонстрира своя „секси”, според медиите, руски акцент. В интервю за телевизионната водеща Елън Дедженерис той сподели, че един от най-страшните моменти в живота му бил самолетен инцидент над Русия. Докато разказваше забавния епизод, Ди Каприо сполучливо имитираше силния руски акцент на един от пътниците в самолета, който говорел на английски.

В началото на декември м.г. Ди Каприо отдаде на руската си кръв големия брой на почитателите си в Русия и припомни, че фамилията на баба му е Смирнова. Актьорът изтъкна сходството си с младия Ленин и заяви, че няма нищо против да го изиграе в киното.

Преди дни Ди Каприо получи „Златен глобус” за ролята си във филма на Алехандро Гонсалес „Завръщането”.