Легендата Плюшченко сложи край на кариерата си

 Легендата на фигурното пързаляне и руския спорт Евгений Плюшченко сложи край на страхотната си кариера. Това той обяви официално пред „Мач ТВ“, като от тук нататък той открива академия за млади спортисти.

„Може и да ме видите на олимпиадата в Пьонгчанг догодина, но само в качеството на треньор. Дори и сега има състезатели от други страни, които искат да работят под мое ръководство.

Има и момчета и момичета от Русия с необходимите качества да спечелят медали на игрите. Отдавам се напълно на треньорска дейност и същевременно ще участвам в демонстративни представления“, обяви Плюшченко.

Плюшченко има необичайно дълголетна кариера за фигурист като слага край на 34-годишна възраст. Безспорно той остава като един от най-успешните в този спорт с два олимпийски златни медала и два сребърни. Освен това е спечели три световни титли и седем европейски.

За последен той обаче излезе на леда за състезание през февруари 2014 г. по време на игрите в Сочи, където триумфира в отборната надпревара. След това претърпя операция и заяви намерение да участва и в Пьончан през следващата година, но не попадна в разширения състав на Русия, което доведе и до решението му да сложи край.