Лавров: Русия приветства продължаването на диалога с България

Русия приветства продължаването на диалога с България, който напоследък  беше динамичен и устойчив, заявил руският  министър на външните работи Сергей Лавров в своето приветствено слово  по време на разговорите с българския вицепремиер и външен министър Екатерина Захариева. Това се съобщава на сайта на руското външно министерство.

« Радваме се да Ви приветстваме в Москва и да продължим диалога, който напоследък придоби стабилност и динамика. Струва ни се, че това отразява интересите на народите на нашите страни », —казал Сергей Лавров.

Министърът подчертал, че отношенията между Русия и България се основават на дълбоки исторически и културни традиции. Лавров припомнил честването през миналата година на 140-та годишнина от освобождението на България в резултат на Руско-турската война 1877-1878 г. и 140-годишнината от установяването на дипломатически отношения между Москва и София.

Също така, Сергей Лавров изразил   към Екатерина Захариева признателност за посещението, като отбелязал, че това е добра възможност за обсъждане на двустранните отношения между двете страни и за обмяна на мнения относно ситуацията в Европа и света.

Източник: https://www.pnp.ru/politics/lavrov-rf-privetstvuet-prodolzhenie-dialoga-s-bolgariey.html