Лавров: Между Русия и Турция няма разногласия за това кои са терористи в Сирия

Между Русия и Турция няма разногласия относно това кого считат за терористи в Сирия, заяви руският външен министър Сергей Лавров на среща с турския си колега Мевлют Чавушоглу, предаде ТАСС.

Двете страни се договориха да възобновят дейността на работните групи за борба с тероризма, заяви Лавров, като добави, че разчита на контактите между руските и турските военни за Сирия.

„Съвместната ни работа в борбата с тероризма придобива особена актуалност. У нас с турската страна е създадена двустранна работна група за борба с тероризма, в която влизат представители на външните министерство и специалните служби. Нейната работа през последните седем месеца бе по разбираеми причини замразена, но днес ние се договорихме да я възобновим“, каза Лавров.

Турция е съгласна с това, че опозицията трябва да се разграничи от позицията на терористите в Сирия, отбеляза Лавров.

Руският външен министър подчерта още, че отрядите на опозицията, които не са се разграничили от позициите на терористите, се разглеждат като техни съучастници и Анкара е съгласна с това.

Срещата между министрите на външните работи на Русия и Турция Сергей Лавров и Мевлют Чавушоглу се проведе днес в рамките на заседанието на Съвета на външните министри на страните от Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество (ОЧИС). Разговорът между двамата министри е продължил близо 40 минути, отбелязва ТАСС.