Лавров: Редица политици признават, че причината за санкциите срещу Русия не е само Украйна

Редица европейски и американски политици признават, че ситуацията в Украйна не е единствената причина за санкциите срещу Русия. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров след преговори с унгарския си колега Петер Сиярто, предаде ТАСС.

„Ние виждаме в политиката на санкции на ЕС, САЩ и другите страни изцяло политическа мотивираност. Неведнъж се прокрадваха изказвания на редица политици, че украинският проблем изобщо не е единственият. Ние се стремим към работа в днешните условия, всичко необходимо е налице, за да преодолеем санкциите“, заяви той.

По думите на министъра Русия и Унгария изхождат от безалтернативността на политическото регулиране на ситуацията в Украйна въз основа на Минските споразумения. „И Русия, и Унгария изхождат от безалтернативността на политическото регулиране въз основа на Минските споразумения от 12 февруари миналата година, които, както е известно, предвиждат осигуряването на пряк диалог между Киев и Донбас, което засега далеч невинаги може да се постигне“, каза Лавров.

„Но се работи в тази насока. Разчитаме на това, че състоялият се онзи ден телефонен разговор между лидерите на държавите от „нормандската четворка“ ще помогне да постигнем развитие по всички останали несъгласувани въпроси“, подчерта руският министър.