Лавров попита Кери защо СNN не показва „руските войски в Украйна”

Преди същинските разговори с държавния секретар на САЩ Джон Кери в Базел руският външен министър Сергей Лавров поиска да разбере от своя колега защо американските медии не показват руските войски в Украйна, след като Вашингтон твърди, че има такива, отбелязва RT.

Преди преговорите Лавров и Кери се ръкуваха, а след това медиите бяха помолени да напуснат залата. Въпреки това един от американските журналисти попита какво му е мнението за думите на Кери, че „стотици руски войници бяха убити в Украйна“.

„Вие от делегацията на САЩ ли сте? Журналист? Това не е пресконференция“, отговори Лавров на журналистът. Кореспондент на RT отбеляза, че след това руският министър се е обърнал към Кери и попитал: „Ако това е така, защо не се показват по СиЕнЕн?“.

Кери и Лавров участват в конференция на външните министри на страните членки на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Преди двамата да се срещнат Лавров заяви, че Русия настоява за продължаване на Минския процес, а опитите да се пренесат преговорите за мирно уреждане на украинския конфликт в други формати без участието на Донецк и Луганск са контрапродуктивни и неприемливи.

По-рано Кери обяви, че САЩ нямат намерение да изолират Русия./БГНЕС