Лавров: Москва вече води диалог с администрацията на Тръмп

Русия вече води диалог с администрацията на американския президент Доналд Тръмп и неговата инензивност ще нарасне, след като бъдат сформирани всичките й звена, заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров в интервю за НТВ.

„Ние се отнасяме с уважение към позициите на всяка страна и сме готови по всяко време да седнем и да обсъдим всички подходи, дори тези, които са в пълно противоречиес нашите. Убеден съм, че диалогът ни с администрацията на Доналд Тръмп, който вече е в ход, ще продължи и ще става все по-интензивен, след като бъдат сформирани всички звена на администрацията, занимаващи се с външната политика“, каза първият дипломат на Русия.

Лавров потвърди, че в скоро време има планове да проведе разговор с държавния секретар на САЩ Рекс Тилерсън. Планира се двамата да обсъдят ситуацията в Украйна, други международни въпроси и двустранните проблеми.

Лавров отбеляза също така, че Русия е готова да активизира усилията в рамките на „Нормандския формат“.

Русия е поканила САЩ за участие в новата среща между правителството и сирийската опозиция в Астана, подготвяна от Москва, Анкара и Техеран.