Лавров: Готови сме да научим Тилърсън да танцува с всички танго

„Моята майка ми забраняваше да танцувам с момчета“,  иронично изкоментира Сергей Лавров изявлението на държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън по повод външната политика на Москва и ролята на Лавров, съобщи Риа Новости

За изявлението на Тилърсън съобщи миналата седмица издание Politicо.  Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън предизвика аплодисменти сред колегите си в щаб квартирата на алианса в Брюксел заради свой коментар, че е безсмислено да установи контакт с руския външен министър Лавров, защото на него не му е позволено да танцува. Това е станало по повод реплика на друг министър, че „за тангото са необходими двама“. Тилърсън отвърнал: „Може да танцувате с Русия и дори да получите нещо, но със Сергей Лавров няма как да танцувате, защото му е забранено да танцува“.

„Моята майка също ми забраняваше да танцувам с момчета“, заяви Лавров, помолен от репортери да коментира изявлението на американския му колега.  Той добави, че е чувал за подобен разговори по време на срещата в Брюксел.

„Ако Тилърсън не се чувства сигурен да танцува с всички, ние можем да му помогнем, той е опитен и ще се научи бързо“,  Лавров.