„Лабиринти на любовта“ тръгва по екраните

Александра Маринова свалила в нокдаун гиганта Бадюк.

https://www.youtube.com/watch?v=yFqzZLYBvEY

Макар произведен през 2015-а, едва сега игралният филм „Лабиринти на любовта“, копродукция между България и Русия, тръгва по нашите екрани. Той ще се излъчва по екраните на независимите кина в София, Пловдив и Варна от 20 януари. Датата е избрана неслучайно, заяви режисьорът Владимир Щерянов – точно преди Деня на влюбените, 14 февруари. Пет самостоятелни новели разказват за сложни взаимоотношения в съвременния технологичен свят. Продуценти са „Каро продакшън“ от руска страна и българската „Бета лента“.

Според Щерянов поради факта, че актьорският състав е смесен – българи и руснаци, се е получил много положителен заряд.

По-опитните Яна Маринова, Сергей Бадюк (един от най-популярните хора в руското кино през последните години), Робин Кафалиев, Тони Минасян са въздействали положително върху по-младото поколение – Ралица Паскалева, Боряна Братоева, Антъни Пенев, Егор Тимцуник, Григорий Калинин, Мария Насирова, Каролина Братанова и др.

Филмът е заснет в две държави, на много места и с много актьори. Щерянов отбелязва добрата организация при работата и креативността на главния оператор Емил Топузов и художника Георги Димитров.

Това е едва вторият българо-руски филм за дълъг период. Първият, „Стрелящи ангели“, беше реализиран изцяло с частни средства, като негов режисьор отново е Щерянов. Този, вече с държавно финансиране, се разпространява едновременно в България и Русия.

Щерянов разказа и за извънредно любопитния момент, когато световната шампионка по карате киокушин Александра Маринова трябвало да пласира силен и точен удар с крак (маваши гери) в главата на треньора си. А Сергей Бадюк, руски актьор, притежаващ осми дан по киокушин, играе въпросния треньор. Епизодът все не се получавал и Бадюк казал на Александра да не спира удара си, да го пусне като на състезание, пък той нямало да го блокира. В резултат грамадният Бадюк паднал в нокдаун. Това не на шега изплашило екипа.

Филмът според Щерянов е предназначен за широка публика, а не за фестивали, въпреки че вече е взел участие в няколко кинофоруми, а във Виборг 2015 печели Специална награда.

Режисьор: Владимир Щерянов

Сценарий: Генадий Немих, Владимир Щерянов

Оператор: Емил Топузов

Музика: Христо Кирилов, Татяна Залужная – Любаша, Сергей Скрипников

С участието на: Сергей Бадюк, Яна Маринова, Ралица Паскалева, Егор Тимцуник, Антъни Пенев, Боряна Братоева, Робин Кафалиев, Тони Минасян, Александра Маринова, Мария Насърова, Григорий Калинин, Олга Михайлова, Александър Бобров, Андрей Суботин, Елена Суботина, Каролина Братанова, Веста Буркот, Дария Спирина, Христо Кирилов

Продуцент: Юрий Обухов, Алексей Рязанцев, Владимир Щерянов

Продукция: Каро продакшън, Бета лента. С финансова помощ от Националния филмов център и Министерството на културата на Русия.

Кратка биография на режисьора: Роден на 11.04.1965 г. в София. През 1989 г. завършва НАТФИЗ “Кр. Сарафов”, специалност актьорско майсторство. През 1993 г. завършва Висши сценарни и режисьорски курсове при Роскино и Съюза на кинематографистите на Русия в Москва, специалност кинорежисура.

Българската премиера на филма ще бъде на 19 януари от 19.00 ч. в РКИЦ в София.