Културният аташе на Русия Павел Журавльов покани ученици от Кърджали да кандидатстват в руски университети

Гостът представи руската образователна програма за обучение на български ученици в Русия

Директорът на Руския културно-информационен център и културен аташе на Русия в България Павел Журавльов бе гост в  СУ „П.Р.Славейков“ в  Кърджали. Пред дванадесетокласниците той представи образователната програма на правителството на Руската федерация за обучение на български ученици в Русия. Проектът предвижда изцяло безплатно образование, без ангажименти от страна на студентите, на основата на приятелски взаимоотношения между двете страни, пише novjivot.info

Павел Журавльов изтъкна, че през годините близо 60 хиляди българи са получили образованието си в Русия. За гостуващата група от Русия бе интересно да научат, че в „Славейков“ вече има ученик, който е приет в университета „Петър Велики“ в Санкт Петербург. Това е дванадесетокласникът Мирослав Митков, който ще изучава журналистика.

Гостите разгледаха някои от кабинетите в училището. Гостът подари на директора Милко Багдасаров енциклопедия от Златния фонд, представяща градовете из цяла Русия и техните природни, архитектурни и археологически забележителности.