Кремъл: Проблемите с Турция не могат да се решат за няколко дни

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган с писмото си до Владимир Путин направи много важна стъпка за подобряване на отношенията, но са нужни и още, тъй като проблемът не може да бъде разрешен за няколко дни. Това заяви прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от РИА Новости.

„Наистина турският президент изпрати писмо. Бе предприета важна стъпка за нормализирането на отношенията. Знаете, че руската страна и президентът Путин заемаха изключително последователна позиция. Президентът Путин неведнъж е заявявал за желанието си да поддържа добри отношения с Турция и турския народ, за безалтернативността на тези добри отношения, както и за необходимите условия, които трябва да бъдат създадени за нормализирането им“, каза Песков.

Той съобщи още, че в сряда по инициатива на руската страна ще се състои телефонен разговор между руския президент Владимир Путин и турския му колега Реджеп Тайип Ердоган.

„Разбира се, предстои ни заедно да направим един към друг не една стъпка, не трябва да се мисли, че за няколко дни ще успеем да нормализираме всичко, но работата в тази насока ще продължи. В частност, утре по инициатива на руската страна ще се проведе телефонен разговор между президента Путин и турския му колега Ердоган“, каза Песков.